TT Okulları'ndan 6077 öğrenci mezun oldu

Türk Telekom`un Türkiye'ye Değer” sosyal sorumluluk projesi kapsamında inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı`na devrettiği Türk Telekom Okulları'nda eğitim gören 30 bini aşkın öğrenci karnelerini aldı. Bu yıl aynı zamanda 6077 öğrenci Türk Telekom okullarında

13.06.2014 16:45:13 0
TT Okulları

Türk Telekom`un “Türkiye’ye Değer” sosyal sorumluluk projesi kapsamında inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı`na devrettiği Türk Telekom Okulları’nda eğitim gören 30 bini aşkın öğrenci karnelerini aldı. Bu yıl aynı zamanda 6077 öğrenci Türk Telekom okullarından mezun olma heyecanını yaşadı.

Yurt genelinde ‘Türkiye’ye Değer’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında inşa edilen Türk Telekom Okulları’nda bir kez daha karne heyecanı yaşandı. Anadolu’nun dört bir yanında öğrencilere daha modern koşullarda öğrenim imkânı sunan okullarda bir eğitim yılı daha geride kalırken, 30 bini aşkın öğrenci karnesini aldı. Ayrıca okullarda öğrenimini tamamlayan 6077 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Geçen yıl bu sayı 4925 idi.

 Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi’nde 164 öğrenci karne sevinci yaşadı

Türk Telekom Okulları projesi kapsamında 2009 yılında eğitim öğretime başlayan Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi öğrencilerine yaşam becerisi kazandırmaya bu yıl da devam etti.

Görme engelli, işitme engelli, hafif düzeyde zihinsel engelli ve otistik çocuklara eğitim veren okulda 164 öğrenci karne sevinci yaşadı. Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı özel Eğitim Merkezi akademik eğitimi kadar çocukların toplumsal yaşama adapte olma ve kendi başına ayakta durma becerisi kazanması yolunda yaptığı çalışmalarla Türk Telekom okulları arasında çok özel bir yer tutuyor.

  Sürmene’de 3 kız denizci mezuniyet sevinci yaşadı.

2009 yılında eğitim öğretime başlayan Sürmene Türk Telekom Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde Gemi Yapımı ve Denizcilik konusunda eğitimlerini sürdüren toplamda 206 öğrencinin öğrenim gördüğü okuldan bu sene 64 öğrenci mezun oldu. Okulda eğitim alan 5 kız öğrenciden 3’ü mezuniyet sevinci yaşadı.

 Türkiye’nin eğitim alanında en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri

Türk Telekom’un Milli Eğitim Bakanlığı ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirdiği Türk Telekom Okulları Projesi kapsamında, Türkiye’nin birçok şehrinde 76 adet eğitim tesisi inşa edilerek Milli Eğitim Bakanlığı`na bağışlandı. Bugüne kadar Türkiye’de eğitim alanında hayata geçirilen en büyük kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden biri olan, öğrencilerin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerine de katkıda bulunmayı hedefleyen Türk Telekom Okulları’nda her öğretim yılında 30 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor. Türk Telekom bu okullarda eğitim gören öğrenciler arasında sinerjiyi artırmak için her yıl şiir, resim ve kompozisyon gibi dallarda yarışma ve etkinlikler düzenliyor.

  

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04